Tvoříme místo pro šťastnější rodinu

Jsme nezisková organizace a rodinám se zdravými i hendikepovanými dětmi z celé ČR nabízíme odbornou pomoc, terapii, zábavu i odpočinek.

Služby pro děti, rodiny, páry i jednotlivce

Úvodní strana
Středem naší pozornosti je rodina v jakékoliv životní situaci.

Chci nabídku

Podívejte se na rozcestník našich dalších služeb, které vás mohou zajímat ve Vaší roli maminky na mateřské dovolené.

PENZION DŮM RODIN

Podívejte se na rozcestník našich dalších služeb, které vás mohou zajímat ve Vaší roli rodičů s dítětem s autismem.

ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

POMOC RODINÁM S AUTISMEM

Podívejte se na rozcestník našich dalších služeb, které vás mohou zajímat ve vaší roli rodičů s dítětem s SMA, DMD nebo jiným nervosvalovým onemocněním.

RANÁ PÉČE

PENZION DŮM RODIN

Podívejte se na rozcestník našich dalších služeb, které vás mohou zajímat ve Vaší roli rodičů s dítětem v pěstounské péči.

RODINNÁ PORADNA

Podívejte se na rozcestník našich dalších služeb, které vás mohou zajímat, pokud pociťujete nejistoty, bezradnost nebo  těžkosti v rodině.

VZDĚLÁVÁNÍ

Rodinné víkendové semináře pro skupiny jsou příjemnou formou, jak uvolnit napětí.

PENZION DŮM RODIN

Čas strávený s rodinou v příjemném prostředí rodinného penzionu nabízí kromě odpočinku i prostor k řešení nejrůznějších otázek.

RODINNÁ PORADNA

Naši rodinní poradci ve Slaném jsou připraveni řešit širokou škálu problémů, na které již nestačíte sami.

Pokud máte dítě s autismem nebo jinou formou postižení a potřebujete na čas vypnout, nabrat síly nebo si zařídit osobní záležitosti, můžete požádat o naše služby. Některé vám můžeme nabídnout v našich prostorách ve Smečně a ve Slaném, jiné mohou probíhat u vás doma.

ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

PENZION DŮM RODIN

Nebojte se včas řešit své těžkosti a vnitřní osamělost, nic není pro nás  tabu.

RODINNÁ PORADNA

Pokud jste na rozcestí ve svém životě, ztrácíte smysl života, cítíte zklamání a nic vás nebaví, můžeme vám pomoci. Služby naší bezplatné rodinné poradny ve Slaném pomáhají svým klientům  již 15 let řešit vážné životní situace, navracet psychickou rovnováhu a radost ze života.

RODINNÁ PORADNA

Podívejte se na rozcestník našich  služeb, které vás mohou zajímat ve vaší roli rodičů s malými dětmi, ať již hledáte vhodné místo pro vaše nejmenší nebo jen chcete prožít s přáteli příjemný čas s bonusem něco udělat pro svůj rodinný život.

VZDĚLÁVÁNÍ

Pak jste na ideálním místě. Penzionek vybudovaný pro pohodlí rodičů s nejmenšími dětmi je vyhledávaným místem s dětmi s nejrůznějšími potřebami z celé republiky.

PENZIONDŮM RODIN

Rádi přivítáme každého, ať už přichází s potřebou podpory nebo s chutí zapojit se do společných aktivit.

Pojďte do toho s námi

Staňte se dobrovolníkem a zažijte radost z práce, která má smysl. Nebo přispějte finančním darem. Na každé pomoci (a koruně) záleží.
Věříme, že s lidským přístupem a laskavým srdcem můžeme přinést největší užitek ostatním i sami sobě. Jsme tým profesionálů nadšený do společné práce. Již 25 let.

Děkujeme všem, kteří nás podporují

🫶 Dnešní adventní rozjímání patří poradkyni Raná péče pro děti se vzácným nervosvalovým onemocněním Mgr. Jitce Hatinové: "Letošní Vánoce si více než jindy uvědomuji, jak důležité hodnoty jsou mír, střecha nad hlavou a teplo domova. Buďme vděčni za vše, co máme. A pokud můžeme, pomáhejme těm, kteří nemají takové štěstí, jako my. " #adventnirozjimani #kolpingsmecno

13

💙 Odlehčovací služba Kolpingova rodina Smečno pro děti s autismem je velmi žádanou službou. Miroslava Rusóová pracuje už několik let jako koordinátorka a pečovatelka pro děti s PAS. Mirka se ráda učí novým věcem, neustále vymýšlí a hledá aktivity, kterými by svým klientům zpestřila společně strávené chvíle. Je společenská a nemá ráda konflikty. Do nového roku si přeje, aby si lidi vzájemně byli oporou a více si jeden druhého vážili. #adventnirozjimani #kolpingsmecno

13

🧩 Kolpingova rodina Smečno již 3. rokem pomáhá rodinám dětí s autismem. Kromě odlehčovací služby mohou pečující rodiny využívat i víkendové akce, které pro ně organizují Barbora a Ernesto Chuecos. Velmi oblíbené jsou nejen pobytové víkendy, ale i jejich online verze. Bára a Ernesto jsou rovněž pečujícími rodiči, avšak energie a skvělých nápadů mají stále dost. Jejich adventní vzkaz zní: „Ať prší, sněží nebo fouká, snažíme se užívat si každý okamžik. To nás učí náš syn Ángel i další děti na autistickém spektru, které tak milujeme a rádi potkáváme. Přejeme všem dětem i rodinám spoustu okamžiků radosti, štěstí a klidu - nejen o Vánocích.“ Barbora & Ernesto #adventnirozjimani #kolpingsmecno Autismus jako dar

15

👣 Koncem léta podlehly Jana Hunáková a Jolana Kopejsková z Raná péče pro děti se vzácným nervosvalovým onemocněním myšlence projít pár set kilometrů s batohem na zádech, splynout na několik dní s přírodou a pořádně si od celoroční psychické námaze odpočinout. Vydaly se na očistnou pouť do Santiaga de Compostela. Vrátily se šťastné, že cestu zvládly a nabité energií. Zde je jejich společné adventní zamyšlení: „Když se vydáváme na cestu, máme v hlavě místo, kam jdeme, máme cíl. Když se na cestu vydáme, vnímáme prožitky každého dne. Každý den se stává pro nás cílem. Přejeme vám, ať je pro vás každý den „malým cílem“ právě tím, co nového vám přinese. Krásný adventní čas!" Jana & Jolana #adventnirozjimani #kolpingsmecno

13

🚩 Dnes je Mezinárodní den osob se zdravotním postižením. Kolpingova rodina Smečno nabízí rodinám pečujícím o děti se zdravotním postižením hned dvě sociální služby: Raná péče pro děti se vzácným nervosvalovým onemocněním a Odlehčovací službu pro děti s PAS. Přejeme všem, jejichž zdraví není 100%, aby vždy našli pomoc, která jim ulehčí každodenní život 💙. #kolpingpomaha

5

🎄 Naše multifunkční asistentka Jana Štěpánková, máma dvou dětí, se vyznačuje pečlivostí, vlídností a schopností zařídit neuvěřitelné množství různorodých věcí. Letošní jaro pro ni bylo obzvlášť náročné. Stala se navíc hlavním prostředníkem pro ukrajinské rodiny s dětmi, které uprchly před válkou a Kolpingova rodina Smečno jim v Domě rodin nabídla ubytování. Jana byla všem těm silným lidským příběhům nejblíž a denně dokazovala, že si dokáže poradit téměř v každé situaci. #adventnirozjimani #kolpingsmecno

27

Jsme součástí Kolpingova díla ČR

Mezinárodní spolek Kolpingovo dílo sdružuje v České republice přes 30 poboček a celosvětově působí v 56 zemích na všech kontinentech. Jeho vizí a posláním je práce s dětmi a mládeží, podpora rodin, vzdělávání a sociální projekty.
Top heartmagnifiercrosschevron-downarrow-leftarrow-right