Kdo jsme

Jsme nestátní nezisková organizace založená za účelem poskytovat rodinám podporu, ulehčení a odbornou pomoc.

Své poslání realizujeme prostřednictvím sociálních služeb a sociálních projektů.

Více než 25 let vytváříme  prostředí, kde  rodiny nacházejí odpočinek, zábavu a terapii.

Většinu svých služeb realizujeme ve středočeském kraji ve Slaném a ve Smečně. Služba rané péče a odlehčovací služby jsou poskytovány jako terénní v rámci celé České republiky.

Naše služby

Penzion Dům rodin

Dům rodin ve Smečně je naší vlajkovou lodí, kde rodiny s malými dětmi nalézají opravdu všechno, co ke své spokojenosti potřebují.  Kromě moderního a příjemného ubytování zde mohou načerpat i nové poznatky z oblasti výchovy dětí, zorientovat se v otázkách partnerských dovedností, ale také se něco dozvědět o aktuálních trendech v péči o nemocné děti např. autismem nebo nervosvalovým onemocněním.  Dům je bezbariérový, s osobním výtahem a nabízí 10 příjemně zařízených pokojů, vlastní výtečnou kuchyní a bohaté zázemím pro volnočasové aktivity uvnitř i venku. Je hojně využíván pro celoroční víkendové, týdenní a prázdninové pobyty. Je navštěvovaným místem pro rodiny z celé České republiky.

Podpora pro rodiny dětí s nervosvalovým onemocněním SMA a DMD

Jednou z našich dalších služeb je podpora rodin, které pečují o dítě s nervosvalovým onemocněním . Prostřednictvím služby rané péče pro děti s nervosvalovým onemocněním zajišťuje tým 8 zkušených poradkyň, v domácnostech po celé České republice, vysoce odbornou specializovanou pomoc a podporu a to již od prvních okamžiků objevení nemoci dítěte.

Odlehčovací služby

Jsou zaměřeny zejména pro děti s autismem a jiným zdravotním postižením. Odlehčovací služba je realizovaná jak v domácím prostředí rodin, tak v obou našich budovách ve Smečně a ve Slaném. Tým zkušených pečovatelek zajišťuje rodičům ve sjednaných časech pomoc s pečováním o děti s cílem umožnit jim načerpání sil a obstarání osobních záležitostí.

Rodinná poradna ve Slaném

V rodinné poradně ve Slaném pomáháme rodinám i jednotlivcům, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci způsobené životními událostmi a podmínkami nejčastěji souvisejících s krizí, rozpadem rodiny, rozchodem partnerů, složitou výchovnou situací, tělesným postižením dítěte, problémy ve vývojové úrovni dítěte apod.

Semináře o rodině, partnerství a výchově dětí

Pořádáme kurzy, semináře a odborné besedy a  reagujeme na aktuální výzvy dnešní doby. Vydáváme metodiky, přednášíme, školíme a vzděláváme rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči (pěstouny),  rodiče s dětmi s autismem a rodiče dětí s nervosvalovým onemocněním.

Spolupracujeme

Naším cílem je zajistit rodinám kvalitní multidisciplinární péči a budovat síť spolupracujících institucí v oblasti zdravotnických, sociálních a vzdělávacích služeb. Jsme nezastupitelným partnerem pro Fakultní nemocnici v Motole a Fakultní nemocnici Brno. Spolupracujeme se sociálními odbory měst ve Středočeském kraji, ale i s nejrůznějšími spolky a organizacemi, zabývající se tématikou podpory rodiny.

Podporují nás

Ve své činnosti máme tu čest opírat se o dlouholeté velké sponzory, dárce a nadace, včetně významných dotačních titulů od státu a krajů. Avšak bez morální i hmotné podpory mnoha neviditelných dárců a sympatizantů by naše služby nebylo možné poskytovat. Bude nám ctí, pokud se nás rozhodnete finančně podpořit

Ale, ať  už si chcete odpočinout, vzdělávat se, nebo vás něco trápí, chcete nám pomoci svým příspěvkem, spoluprací nebo dobrovolnictvím, rádi se s vámi uvidíme v naší Kolpingově rodině Smečno.