Dopisy od rodičů

Co o rané péči říkají naši klienti?

Podívejte se na naše služby očima rodičů. Přečtěte si, jak probíhala naše spolupráce a v jakých situacích jsme byli rodině oporou.

Děkujeme rodičům za krásná slova a zpětnou vazbu, která nám pomáhá služby zlepšovat a získávat finanční podporu pro další pomoc. Bylo nám ctí být součástí jejich životní cesty.

Raná péče a Barborka

„Bez rané péče bychom ještě 2 měsíce po stanovení diagnózy byli zmatení, zoufalí, dezorientovaní a jen bychom se zoufale snažili zjistit, co vlastně všechno je potřeba, jak to vyřídit, s kým o tom jednat. Za tu dobu by celá naše rodina upadla do bezedného zoufalství z psychického, emocionálního i finančního vyčerpání. Jedinečnost Rané péče Smečno je v jejich pomoci. Ve dnech, kdy jsme zvládali jen ty nejnutnější úkony, s námi Raná péče zahájila komunikaci, iniciovala setkání a posouvala nás na cestě krok po kroku. Raná péče nám ušetřila mnoho sil, které nyní tolik potřebujeme.

Raná péče pro nás znamená poskytnutí pevné půdy pod nohama v době, kdy jsme se zmítali na dně bahna zoufalství. Jedinečnost Rané péče je v jejich celostní pomoci. Raná péče nám pomohla s prvotním zorientováním se v nastalé situaci, pomohla nám s přístrojovým vybavením, nasměrovala nás na nadace, které nám pomáhají pořídit potřebné finance, pomohla nám nevtíravou psychologickou pomocí, podpírá nás svými znalostmi a přehledem v oblasti jejich působení, ukázala nám možnou cestu, kterou lze dál jít, a především tu pro nás je Raná péče takřka nepřetržitě a svým osobním citlivým přístupem pro nás znamená pevný bod v nastalém chaosu.“

Raná péče a Šárinka

„Co pro nás znamená Raná péče? Při zjištění diagnózy Šárinky nám pomohla odrazit se ode dna. Jak řešit pomůcky, vyřizování na úřadech, rehabilitace a spoustu dalších věcí. Tety z Rané péče jsou pro nás oporou, hnací silou a taky jsme tak získali kontakty s rodinami, které mají stejný či podobný osud jako my. A hlavně jsme díky nim navázali nová přátelství.

Prostě DĚKUJEME, nejsme v tom SAMI!“

Raná péče a Davídek

„Raná péče Kolpingova rodina Smečno. Maják na pevnině. Přístav naděje, že nejsme sami v moři beznaděje. Pomocná ruka v nouzi. Raná péče je pro nás rodina, která nám otevřela náruč a nenechala nás padnout k zemi. Jsme nesmírně vděčni, že jsme se stali součástí téhle velké rodiny. Náš malý Davídek má DMD. Máme nelehký úkol dopřát nejen jemu, ale i jeho sestřičce Janičce klidné a bezstarostné dětství. Celý tým rané péče se vlastně podílí na tom, abychom vše zvládli. Dává nám potřebné informace, naslouchají a dopřávají nám příjemná společná setkání. Moc vám všem z celého srdce děkujeme.“

Raná péče a Viktorka

"Vzpomínám si, že když nám byla sdělena diagnóza naší dcery, zhroutil se nám celý svět. V tu chvíli nám doktorka Haberlová řekla, že je pro nás rodiče a pro děti s touto dg. raná péče. Vůbec jsem netušila, co je to raná péče a jak by nám mohla vlastně pomoci.  Dostala jsem kontakt a hned následující den jsem telefonovala.

Ozvala se milá, po hlase sympatická paní, která mně už po telefonu dokázala neuvěřitelně uklidnit. Hned následující den nás navštívila a pomohla nám najít odpovědi na mnoho a mnoho otázek. Podpora byla od počátku neuvěřitelná, poradkyně má velké zkušenosti.  Díky tomu jsme měli do začátku zajištěny všechny kompenzační pomůcky, které Viktorka potřebovala a taky nám poradila se vším papírováním a dalšími potřebami. S ranou péčí jsme již 4. rokem.   Jejich návštěvy byly a jsou vždy velice pozitivní, plné energie i zábavy. Pokaždé se dozvíme něco nového, jak s Viktorkou pracovat, společně jsme vybrali mnoho kompenzačních pomůcek a hlavně školku.  V rámci pobytů a akcí jsme navštívili pár krásných míst a díky tomu se seznámili s ostatními rodinami.

Jsme nesmírně vděční za to, co pro nás dělají, jak pomáhají, poradí, povzbudí, umí nakopnout pro další fungování.   Jediné, co nás na rané péči Kolpingova rodina Smečno mrzí je, že bohužel mají v péči děti jen do 7. let...bude to smutné loučení."